☆ Webbshopen som ger personlig service på riktigt ☆ Noga utvalt sortiment till din yogiska & ayurvediska livsstil ☆ Fraktfritt över 1000 SEK ☆ Ekologiskt och hållbart är våra ledord ☆

Köp- och leveransvillkor

ORDERBEKRÄFTELSE

När vi mottagit din beställning skickas det inom kort ut en orderbekräftelse till din angivna e-post. Där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta kundtjänst snarast om något känns oklart.

Om du önskar ändra en beställning i efterhand kontaktar ni kundtjänst med din fråga så gör vi vårt yttersta för att hjälpa dig. Dock kan vi inte ändra redan packad order.

Ni når vår kundtjänst på telefon 0730-277513 vardagar mellan 10-16 eller maila till frujacobs@jacobsbutik.se

LEVERANSTID

Leveranstiden är normalt 1 - 3 arbetsdagar inom Sverige från det att vi mottagit beställningen.

Leverans utanför Sverige sker endast mot förskottsbetalning, efter vi mottagit betalningen skickas ordern.

DRÖJSMÅL I LEVERANS

Även om vi gör vårt yttersta för att leverera det som har blivit beställt i utlovad tid kan det bli fel. Om leveransen dröjer från vad som har utlovats ber vi dig kontakta oss så att vi kan undersöka varför leveransen dröjer. Tänk på att upp till tre arbetsdagar räknas som normal leverans varpå vi ber dig avvakta tills tre arbetsdagar passerat. Vid order på helg gäller tre dagar från första kommande vardag. I semestertider, runt Black Friday, jul och rea kan leveranstiden förlängas något.

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

TRANSPORT

Vår transport sker med hjälp av DHL eller Postnord.

Paket skickas till närmsta utlämningsställe. Du får en avisering från posten via sms eller mail när försändelsen finns att hämta på ditt utlämningsställe. Alla försändelser är spårbara. Har du kollinummer kan du spåra direkt på respektivet bolags hemsidor: DHL eller Postnord.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till transportföretaget (alltså Postnord eller DHL) och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du anmäla detta till dem så fort som möjligt och utan dröjsmål.

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss, så debiteras vi dig med 500 SEK för vårt arbete med hantering av varorna.

FRAKTKOSTNAD

För alla order under 1000 SEK debiteras en fraktkostnad på vanligtvis 59 SEK/beställning (upptill 2 kg) och 89 SEK/beställning (upptill 5 kg) inom Sverige. När det gäller tyngre och/eller skrymmande gods utgår en högre fraktkostnad. Beställer du endast lätta, icke ömtåliga småsaker som väger under 100g så är fraktkostnaden endast 29 SEK/beställning och skickas som brev.

Du kan också välja att hämta din försändelse utan fraktkostnad på vårt lager i Skurup. Du får då automatiskt ett SMS eller ett e-postmeddelande av oss med instruktioner så fort din försändelse är redo att hämtas.

Fraktkostnad till Danmark och Finland ligger på 99 SEK/beställning (upptill 2 kg).

BYTE OCH RETURER/ÅNGERRÄTT

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har full bytes- och returrätt (ångerrätt) i 14 dagar efter det att du mottagit varan om du inte är nöjd med din vara.

Kläder får provas, men ej användas. Alla etiketter ska finnas kvar på varorna. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara packade i påse eller kartong. Rea-varor bytes ej!

Du kan ångra ditt köp inom 14 dagar från mottagandet, utan att ange någon anledning. Varan måste returneras i oförändrat skick och i originalförpackning (om det finns sådan).

Här hittar du konsumentverket blankett för att ångra ett köp.

För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i originalskick. Finns dofter på plagg som tyder på användning, såsom t ex parfym eller kroppsdoft, går varan ej att returnera. Varan bör förpackas väl, lämpligen i sin originalförpackning, med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Med tanke på miljön skickas ingen retursedel med leveransen. Vill du returnera en vara vänligen kontakta oss: kontakt@jacobsbutik.se så mailas en retursedel till dig som du skriver ut och fäster på paketet. Packa produkterna så att de ej kan skadas och återsänd i oförändrat skick med samtliga etiketter fästa.

När du köper kläder har du alltid fria byten och returer. Vi vet att det kan vara svårt att veta om man gillar ett plagg innan man har provat, därför ger vi dig som kund denna service. Det gäller dock inte om du beställer ett plagg i flera storlekar med avsikt redan vid köp att en del ska returneras. Förekommer missbruk av denna service förbehåller vi oss rätten att debitera kunden för returfrakt, administrationsavgift och övriga kostnader som hanteringen genererar.

Vid byte och retur för övriga kategorier står du som kund själv för returfraktkostnaden.

Vi står inte för försändelser som returneras mot postförskott eller efterkrav till oss.

Vid retur gäller detta:

  1. Maila till kontakt@jacobsbutik.se och ange orsak till varför du vill skicka tillbaka en vara. Jacobs butik skickar ett mail med returfraktsedel.
  2. Packa produkterna så att de ej kan skadas och återsänd i oförändrat skick med samtliga etiketter fästa.
  3. Kund ansvarar för att produkt kommer fram och kostnader relaterade till detta. Skriv ut retursedeln som mailas till dig och fäst på paketet.
  4. Var noga med att ordernummer är med för att vi ska kunna kreditera kostnad för produkten.
  5. Skriv anledning varför varan skickas till lagret (retur, byte, reklamation). Var tydlig om det är byte till samma produkt vad som ska bytas (färg eller storlek).
  6. Skicka varor till nedan adress:

Jacobs butik

Saritslöv 341

274 93 SKURUP

Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelse!

Jacobs butik åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur.

Vi ber våra kunder observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans.

REKLAMATION

Om en vara är felaktig eller skadad vill vi naturligtvis rätta till det. När du får hem din leverans, vänligen kontrollera innehållet med en gång. Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom sju (7) dagar från det att varan mottagits. Vid felaktig eller skadad vara står vi för fraktkostnad samt eventuell ersättningsleverans. Vid reklamation av felaktig eller skadad vara, kontakta vår kundservice för vidare detaljinstruktioner. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Vi löser inte ut försändelser som returneras mot postförskott till oss.

PENGARNA TILLBAKA PÅ RETURER

Vid retur av produkter, som sedan tidigare är betalda, krediteras produkter via vår betalningspartner Klarna. Återbetalningen sker inom 30 dagar från de att vi mottagit returen.

BETALNINGSVILLKOR

Dessa allmänna villkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter på Jacobsbutik.se. Genom att beställa varor på jacobsbutik.se accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning bekräftas. Enligt lag måste du vara över 18 år för att få göra en kortbetalning på jacobsbutik.se. Samtliga betalningar sker via vår partner Klarna och därför går det inte att beställa via vår kundtjänst. Samtliga order måste utföras i vår webbshop.

PRISER

Alla priser på Jacobsbutik.se är angivna i SEK, inklusive moms. På din beställning tillkommer eventuellt en leverans- och serviceavgift på din beställning beroende på betalningsalternativ och regler gällande fraktkostnad.

BETALNINGSSÄTT

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.

KORTBETALNING

Vi erbjuder våra kunder att betala direkt online med kortbetalning, internetbank eller via faktura. Inga avgifter debiteras om du inte väljer att förlänga dina betalningsvillkor.

Efter att ni i kassan valt att betala ert köp via kortbetalning förflyttas ni vidare till våra partner Klarnas betalningsportal.

För att du som konsument ska känna dig trygg när du handlar online samarbetar vi med Klarna för inlösen av konto- och kreditkortsbetalningar, fakturabetalningar samt direktbetalningar via internetbank. Klarna garantera snabb och säker betalning och uppfyller kraven för PCI-DSS. Säkerheten en av de viktigaste hörnpelarna i Klarnas lösningar. Klarna är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. All information som rör din betalning krypteras med SSL (Secure Sockets Layer) vid överföring till Klarna och dina kortuppgifter varken registreras eller lagras av Jacobs butik.

FÖRSKOTTSBETALNING

Det går även bra att betala i förskott. Detta alternativ väljs i kassan och du får då reda på vårt bankgironummer som betalningen skall göras till. Var noga med att ange avsändare när du betalar in på vårt bankgiro så att vi kan se att pengarna kommer från dig. Vi packar och skickar ut din beställning efter att pengarna registrerats på vårt konto.

RESERVATIONER

Jacobsbutik.se reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende och färgställning.

Jacobsbutik.se förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Jacobsbutik.se reserverar sig för eventuella skrivfel och ändringar av tekniska data som är utanför vår kontroll.

Jacobsbutik.se reserverar sig för eventuella saldofel och eventuell slutförsäljning.

Jacobsbutik.se reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. 

FORCE MAJEURE

Jacobsbutik.se är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

LAGEN OM DISTANSHANDEL

Jacobs butik följer lagen om distanshandel.

TVIST

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vid eventuell tvist kommer Jacobsbutik.se att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

FÖRETAGSUPPGIFTER

Jacobs butik

Box 1

274 21 SKURUP

Ingår i bolag:

EMONIJA AB

Saritslöv 34:1

274 93 SKURUP

Telefon: 0730-277513 vardagar mellan 10-16.

Vårt organisationsnummer är 556848-8067

 

 

 

Produkter
Handla
Information