Personlig service på riktigt, fru Jacobs svara på dina frågor ☆ Frakt från 29 SEK ☆ Fraktfritt över 1000 SEK ☆ Fri retur när du köper kläder.

 


Hej,

Jag lovade på Instagram att jag skulle tipsa om hur du kan göra en julkalender själv med enkla medel. Du behöver inte kunna sy, brodera, sticka, måla, såga, spika, borra eller något annat tidsödande. Det enda du behöver kunna hantera är en penna och en sax. Låter det för bra för att vara sant? Idén fick jag när jag pyntade gårdsbutiken inför jul. Jag ville ha en julkalender som dekoration i butiken, som jag kan hänga paket i från 1-24 dec. Vi hade några träskivor över sen mannen byggde kassamöbeln till butiken och de tänkte jag använda först. Såg framför mig hur de skulle sågas ut som granar och skruvas i 24 L-krokar, kanske målas också och ja, sen behövdes de skruvas upp på väggen.... Dagarna gick och tiden gick åt att fixa massa annat, så till slut insåg jag att detta var en bra idé men att det skulle ta alldeles för lång tid, så denna idén arkiverades till ett framtida år. Jag ville dock fortfarande ha någon typ av julkalender i butiken, så nöden sätter kreativiteten på högvarv. Jag gick en runda i stallet och uthusen för att leta material som kunde användas för en snabbare lösning. Då såg jag en stor kvadratisk bit byggnät och jag fick en idé. Dessa bitar har jag haft i åtanke till andra projekt, som fortfarande inte förverkligats men nu skulle en av dem bli en julkalender. Och så tänkte jag S-krokar det har vi hemma, men inte 24 st så det gick inte. Men vi köpte ju nya tvättklämmor som inte har kommit till användning än. Det var tydligen 24 klämmor i detta paket. Perfekt! Så för att skapa min enkla kalender behöver du:

- en bit byggnät eller hönsnät i valfri storlek - gör så stor du vill och får plats med.

- 24 tvättklämmor

- tuschpenna

- snöre eller band av något slag för att hänga upp kalendern med

- ev övrig dekoration t.ex. band, tygremsor, gröna kvistar, ljusslinga eller något annat som finns till hands

Gör så här:

- klipp till nätet eller böj till det som du vill. Antingen som en kvadrat, rektangel eller annan form om man så vill. Det går att lägga lite mer  krut på detta och klippa till som en triangel, julgran, hjärtform etc.

- skriv siffrorna 1-24 på tvättklämmorna

- sätt tvättklämmorna i nätet på valfritt sätt. Har man valt en kvadratisk nätbit kan istället tvättklämmorna sättas i en figur t.ex. granform, hjärtform etc.

- bind fast några snören i överkant så den kan hängas upp.

- fäst paketen i tvättklämmorna. KLART!!!

- överkurs är att dekorera ytterligare för att förstärka formen men inte nödvändigt.

Enkelt eller hur?

Lika enkelt gör du en "krans" utan en stomme. Stoppa in grönt i nätet i önskad form och få en unik dekoration. Mycket enklare och snabbare än att binda grönt på en krans och jag tycker det blev mycket snyggare. Bjuder på detta tips med.

Krångla inte till det utan håll det enkelt. Återkom gärna med bild på din skapelse om du blev inspirerad av tipsen. Ta ett foto och lägg ut på instagram med #tackförtipsetjacobsbutik och tagga @jacobsbutik. Gör du detta har du chansen att vinna en julklapp från Jacobs butik. Jag utser vinnare enhälligt :)

Lycka till önskar fru Jacobs

 


Vill du avanmälda dig från nyhetsbrevet? Besök då vår butik och klicka dig fram till "Nyhetsbrev", där det finns ett formulär för avanmälan.

 

 

Produkter
Handla
Information