Personlig service på riktigt, fru Jacobs svara på dina frågor ☆ Frakt från 29 SEK ☆ Fraktfritt över 1000 SEK ☆ Fri retur när du köper kläder.

 


Nyhetsbrev Juni

Hej,

Hur har du det så här i början av sommaren? Hoppas att du fått lite sol och försmak på den sommaren som nu ligger framför oss. 

Här på gården jobbas det vidare med butiken och inför Kristi Himmelsfärdsdagen stod vår nya utemiljö klar för invigning. Här kan man få en liten stunds avkoppling & njuta av den vackra miljön vi har runt om oss. Böljande åkermark och den närliggande gamla kyrkobacken. Vår utemiljö består av främst av växter och träd som bina gillar, men som självklart gagnar oss människor med. Här har vi planterat hösthallon, björnbär, jordgubbar, äpple- och päronträd. Dessa är viktiga pollen och nektarkällor för bina & i gengäld blir det mycket bär och frukt till oss. I stort sätt alla kryddväxter är också bra biväxter sä här har vi planterat lavendel som ska bli som en låg häck under äpplespaljeträden, salvia längs med singelgången och backtimjan som marktäckare. Vi erbjuder nu också ett visst utbud av perenner till försäljning. Detta är plantor som vi odlar på plats och har fått växa och frodas helt naturligt utan konstgödsel eller bekämpningsmedel. Den gödsel vi använder är från våra egna höns. 

Apropå hönor så skaffade vi 12 nya hönor i våras och de har börjat värpa. Hönor börjar värpa när de är 21 veckor gamla och till att börja med så lägger de mycket mindre ägg, men allt eftersom de växer så blir också äggen större. Det är en helt fantastisk produkt. Här äts det äggröra varje morgon, hemmagjord glass finns det alltid i frysen och slå ihop en majonäs görs med jämna mellanrum när det ska göras remouladsås till den steka fisken, dressing till hamburgaren eller som bas till en kall sås. Självklart bakas det också en del. 

Vi har röjt färdigt ruinen som står på vår gård. Här ska våra nya bikupor få stå. Pga den kalla våren så har vi inte fått dessa än, men nu väntas de komma om 1-2 veckor beroende på vädret. Så det har målats kupor, snickrats ställningar till kuporna m.m. för att förbereda för deras ankomst. Våra befintligt bikupor har jobbat på hårt och nu när rapsen är överblommad här dröjer det inte länge tills det är dags att skörda säsongens första honung.  

Välkommen in hälsar familjen Jacobs


Vill du avanmälda dig från nyhetsbrevet? Besök då vår butik och klicka dig fram till "Nyhetsbrev", där det finns ett formulär för avanmälan.

 

 

Produkter
Handla
Information